Featured Posts

a
View Post
6 Júl

NOS Collection 2015 Summer

Talán már tudjátok, hogy imádom Olaszországot és mindent, ami az ő életigenlésüket hordozza. Az olaszom már sokat kopott, de vigyázzanak az olasz urak a környezetemben, mert érteni mindent értek, csak úgy teszek, mint aki nem tud olaszul (mondjuk nagyon nem kell úgy tennem, mert beszélni már tényleg nem megy olyan könnyedén).

Egyébként is imádom a Liszt Ferenc téren található Trattoria Gusto nevű olasz éttermet, ahol a fővárosban messze a legjobb a napi ebédmenü. Itt egy kicsit arra a fél órára, míg ebédszünetet tart az ember, tényleg úgy érezheti, hogy a közelben a Piazza Navona, valahol nem messze sokan ücsörögnek a Spanyol Lépcsőn és mivel eredeti olasz szó is sűrűn felcsendül a mediterrán teraszon, nem nehéz továbbra is ebben az álomvilágban pihenni.
Nekem ez a napi dolce far niente-m. 🙂

Szóval kifejezetten üdítő volt, hogy ez az étterem adott otthont Nagy Orsolya (NOS) nyári kollekciójának divatbemutatójához. A jó hangulatú várakozást a kifogyhatatlannak tűnő Aperol Spritz támogatta és pár vendégváró falatka, élőzene kíséretében. A bemutató háziasszonya és egyben egyik modellje a gyönyörű Epres Panni volt, aki olyan természetességgel viselte a tütüt, ahogy kevesen tudnák. Mostanság kritikus szemem kevés kollekción időzik el szívesen, de a NOS kollekciójának minden egyes darabja stílusos volt. Mivel nem volt mintahasználat, hangsúlyossá vált az a mindössze három szín, ami szerephez jutott: kék, zöld és fehér. Támogatóan simultak össze és erősítették egymást. Egy blúz kivételével a darabok nem ismerték a most oly divatos oversize fogalmát, amely bár kényelmes, de a legtöbb esetben egyáltalán nem nőies. Itt minden részlet a nőiességet támogatta, nem voltak túlzó elemek, érthetetlen szabásvonalak vagy megkérdőjelezhető funkcionalitás. Klasszikus formák, finom egyszerűségre törekvő vonalvezetés és többségében nagyon kellemes, nemes anyaghasználat jellemezte a kollekciót. Orsolya egyébként megrendelésre is készít ruhákat, tehát aki valami egyedire, de mégis átgondolt, szép darabra vágyik, annak bátran ajánlom a látottak alapján.

A bemutató után pazar fogadás vette kezdetét autentikus olasz ételekkel, továbbra is élő gitárszó mellett, olaszosan csacsogva – ezt már mi tettük hozzá. 🙂

www.noscollection.com

Fotó: Holecz Endre


Marcella