Featured Posts

a
View Post
5 Júl

Az én stílusom: fekete magentával fűszerezve

 

Sokan kéritek, hogy fotózzam le a szettem és mutassam meg, hogy aznap mi van rajtam. Megmondom őszintén, én még szinte sosem csináltam olyan selfiet, amit fel is töltöttem volna bárhova. Az Instagram oldalamon van egy, ha jól emlékszem, de körülbelül ennyi. Valahogy idegen tőlem, mert a selfieken ugye nagyjából csak az ember látszik és egy idő után minden selfie ugyanarról szól, ráadásul mindenki csinálja, úgyhogy szerintem már csak nem is érdekes. Persze vannak üdítő kivételek, de gondolom a ti falatokon is pörög legalább egy olyan ismerősötök selfie hírfolyama, ami túl nagy üzenettel nem bír, ellenben majdnem minden fotón ugyanazt látod: az illető arcát, sokszor jó közelről, vagy liftben, mosdóban egy tükrös outfitet. 🙂

Ezt a kis bevezetőt csak azért írtam, mert selfie továbbra sem lesz, ellenben megpróbálok a jövőben több outfit fotót készíteni, olyat, amire rákészülök. Még ez a sorozat sem az, ami kifejezetten blogbejegyzési céllal született volna, mert kb. 10 perc alatt lőttük őket egy divatbemutató után, ezért nem minden (spontán :D) beállítás tökéletes, de azért mutatja, amit mutatnia kell.

Otthon gondolkoztam vagy 5 másodpercet azon, hogy ezt a magenta cipőt, vagy ennek a fekete változatát vegyem-e fel, de aztán abban maradtam magammal, hogy úgysem hordok nagyon színeket, legalább odalent tegyek már kivételt. A fotókon döbbentem rá egyébként, hogy ez a ruha máshogy áll rajtam, mint ahogy én azt eddig (a tükörben) láttam. Egyébként ez is pont olyan darab, ami a Zara weboldalán élettelen, a fogason az üzletben már magára hívja a figyelmet és viselve azért meg lehet tölteni élettel. Nagyon szeretem a fekete garbókat, szívem szerint abban járnék télen-nyáron minden áldott nap. Ennek a ruhának csak magasított a nyaka, ezért gondolkodóba estem, hogy vegyek-e fel hozzá nyakláncot, vagy sem. A statementek kilőve, mert ennek a ruhának eláll a nyaka, hosszú, ezüstös, lógós lánc szóba jöhetett volna, de úgy döntöttem, hogy máshol ékszerezem fel magam és feldobtam az amúgy elég vékonyka csuklómra 3 hatalmas karkötőt. “Szabályok” (nevezzük útmutatásnak inkább), amiket követtem:

1.)  A kevesebb több. As usual.
2.) 3 szín szabálya: egy szetten belül nem alkalmazunk, csak 3 színt. (Ez persze nem minden esetben igaz, sőt, de abból baj nem lehet, ha három színnél megállunk.) Jelen esetben a szett maga 2 színből áll, fekete és magenta, de ott a táska fehér színe is. Persze az ezüst is feltűnik, de jelen esetben nem minősítettem 4. színnek. 🙂
3.) Ha van rajtad egy hangsúlyos ékszer (itt a 3 karkötő egynek számít), a többi legyen csendes.
4.) Egyensúly: a cipő a színe és a fazonja miatt is elég látványos, ezért letisztult darabot választottam hozzá. Egyébként ez fordítva volt a valóságban, csalok: a ruhát vettem fel először, ami minimalista és kicsit szoborszerű az anyag vastagsága miatt, ezért ezt ellensúlyozandó választottam az amúgy íves formákban gazdag és merész színű cipellőt.

Tudtátok, hogy Jókai írt verset a magyar divatról is? 🙂

“Aranycsipkés főkötőben,
Olyan bűbájos a nőnem,
Miként tündér-asszonyok.
Szűzpárta, nem csak viselve,
Hanem meg is érdemelve,
A homlokon úgy ragyog.
Tüneményes idők járnak!
Férfi szíve úgy dagad.
Kétszerte szebb minden asszony:
Magyar, ne szégyeld magad!”
(Jókai Mór: Magyar divat)

egy

Fekete, magasított nyakú kötött ruha: Zara
Magenta magas sarkú: Zara
Táska: LAONI
Ékszer, napszemüveg: valamelyik bizsubolt

Fotó: Holecz Endre


Marcella