Featured Posts

a
View Post
23 Sze

Miért fontos a sportmelltartó?

Kifejezetten divattá vált a fitness, a fittség és ezáltal a sportos viseletek is. Ma már az edzőtermi ruhák is nagyon változatosak, ráadásul már majdnem minden fast fashion márkának van sport kollekciója. Azon túl, hogy ezek nagyon trendik, sőt, sokszor nagyon szexik, nem ritkán nem sok közük van a speciális sportruházattal szemben támasztott követelményekhez. Én azt javaslom, hogy ha tudatosan sportolunk, akkor a megfelelő ruházatunk kiválasztása is legyen tudatos és olyan márkákat válasszunk, amiknek van hagyománya és tapasztalata az adott termékcsoporton belül. Ez igaz a cipőkre, nadrágokra és természetesen a sportmelltartókra is – most ez utóbbira hoztam példát a Triumph új kollekcióján keresztül.

Sportolás közben mellünk fokozott igénybevételnek van kitéve. A női mellben nincsenek izmok – az izmok a mellkason vannak ugyanis – ezért amikor intenzíven mozgunk, a mellben levő zsír- és kötőszövetek megnyúlhatnak, elveszíthetik rugalmasságukat. Ezért rendkívül fontos, hogy a lehető legjobban fixáljuk melleinket edzés közben, és mindezt persze kényelmes módon, a lehető legnagyobb mozgásszabadságot biztosítva.

A hétköznapi vagy alkalmi csipkés, körmerevítős, push-up-os vagy más dekoltált fazonok nem alkalmasak erre – speciális sportmelltartókra van szükség, melyekből ideális kínálatot nyújt például a Triumph „triaction” kollekciójával.

Mik a legfontosabb szempontok, amiknek egy jó sportmelltartónak meg kell felelnie?

Legyen tartása! A triaction melltartók kosárrésze alatt például széles, rugalmas, biztonságot adó szalagok találhatók, a vállpántok pedig szélesek és masszívak.

Legyen jó az anyaga! Légáteresztő és nedvesség-szabályzó alapanyagok – mint például a CoolMax® – gondoskodnak a kellemes közérzetről, hogy ne fülledjünk bele a melltartókba, még ha erősen izzadunk is.

Legyen biztonságos a textília! Nem utolsósorban fontos az is, – hogy mivel fokozottan izzadunk sportolás közben, ne oldódjon ki semmilyen káros anyag a textíliából, mely felszívódhat a bőrünkbe. A Triumph triaction sportmelltartói szigorúan ellenőrzött, laborban bevizsgált, abszolút káros anyagoktól mentes, klinikailag tesztelt, bőrbarát anyagokból készülnek, így ez biztos, hogy nem fordulhat elő.

Mutatom, hogy milyen típusok közül választhatsz:

Marcella