Featured Posts

a
View Post
29 Júl

O Bag, az új kedvenc

Egyre több hazai blogger és sztár kezében látni O Baget, ami nem olyan régen hódító útjára indult hazánkban is. Sokan kérdeztétek a véleményemet róla, így hoztam nektek egy kis összeállítást és pár információt, hogy miről is van szó pontosan.

Az olasz márka arról híres, hogy többféle terméküket (táska, napszemüveg) is egyszerűen és gyorsan lehet a saját ízlésünkre formálni, hiszen az elemeket sokféle módon lehet kombinálni. Az O Bag-et például három perc alatt lehet átalakítani nyári, sportos táskából béléssel és szőrmével ellátott elegáns városi, téli táskává. Itt még nem tartunk – bár rohamosan érkezik az ősz -, úgyhogy most a táskák fogantyújával tudsz például játszani.

Az első, ami eszembe jutott, hogy most aztán bátran vehetünk hófehér táskát nyárra, ha koszos lesz, könnyedén lemoshatjuk és újra teljes pompájában egészítheti ki a szettünket. Az én kedvencem talán pont ezért a fehér táska sötétkék kötél fogantyúval, a képek között megtaláljátok.

A táskák esetében a formatervezés minimalista, szerencsére, így még az én szigorú szemem is szívesen időzik el rajta. Mivel viszonylag kevés információnk van az anyagáról, kinyomoztam róla egy s mást.

A táska anyaga etilén-vinil-acetát, röviden EVA. Ebből, ami lényeges számunkra az az, hogy az anyag tiszta, alacsony hőmérsékleten erős, ellenáll a fáradás okozta repedéseknek, jó vízállósággal rendelkezik és ellenáll az UV sugárzásnak.  Az EVA szinte semmilyen szaggal nem rendelkezik! Így már egyértelmű, hogy a funkcionalitás miatt szeretik annyian ezt a táskát: bírja a strapát télen-nyáron (bár a nyitott táskák inkább csak nyáriak, télen beleesne a hó vagy az eső), nem fakul meg a színe, és nem repedezik be az anyag.

24.000 forintról indul egy O Bag, rajtad múlik, hogy mit hozol ki belőle! 🙂


Marcella