Featured Posts

a
View Post
29 máj

Francia sikk májusban

Mivel ez a május elég szeszélyes és inkább hűvös, mint meleg, végre van lehetőségünk a réteges öltözödésre, ami sokkal kreatívabb, mint bármilyen önmagában szép ruha. Most egy kicsit rá vagyok zizzenve a francia stílusra, hiszen a DAARLA-ba most először hoztam francia kollekciót, egyenesen Párizsból. Mielőtt kiutaztam az ismeretlenbe, sokat tanulmányoztam online a francia stílust és ha összevetem a kint látottakkal, azt kell mondjam, hogy a francia stílus (főleg, amit divat szinten emlegetnek) csak virtuálisan létezik. Úgy értem, hogy a klisék, a must have-ek csak a divattal foglalkozó felületeken léteznek, a valóság ennél sokkal egyszerűbb. Ettől függetlenül nem akarom elvenni a francia nőktől a misztériumot, mert persze valami biztos, hogy van ott a levegőben, inkább csak azt mondom, hogy az, ahogy a bloggerek, divatmagazinok interpretelják a francia stílust, az egy kicsit idealizált, illetve nem is ez a jó szó rá, inkább talán megkomponált – ahogy az én szettem is. Párizsban így én voltam az egyetlen párizsi nő, akiről messziről lerítt, hogy nem az.

Na de amiről beszélni akartam, az ez a szett. Hogy mitől olyan harmonikus? A színektől. Bár maga az outfit mozgalmas, mert van rajta kivételesen minden (óra, füli, táska, kalap, kendő, 2 kabát), mégsem lesz zavaros, mert a színek szépen egymásba simulnak. Van fekete-fehér-szürke-piros. Ebből az első három semleges szín ráadásul, szóval az összhang adott.

A workshopjaimon nem győzöm hangsúlyozni a geometriai mintás holmik erejét, hiszen annyira megzavarják a szemet, hogy el is terelik egyúttal azokról a részletekről, amiket nem is akarunk annyira megmutatni – s érvényes úgy felül, ahogy alul is.

Mivel szeptemberig várnom kell a lábműtéttel, ezért addig kénytelen leszek lapos cipőkben járni, de nem is olyan vészes, ha olyan bájos és időtálló darabok lapulnak a gardróbban, mint ez a pompás ezüst Högl bőr loafer. Pihe-puha, egyáltalán nem töri a lábat és színének köszönhetően szinte az összes szettemhez remekül passzol! Idén persze ennél sokkal merészebb darabokkal találkozhattok a Höglnél, vagy bármelyik más márkánál is, hiszen fénykorukat élik ezek a típusú cipők.

Blúz, műbőr kabát, kendő, szürke kabát: D A A R L A

Cipő: Högl

Táska: Furla

Nadrág: F&F

Napszemüveg: Ralph Lauren

Kalap: Reserved

Make-up: MAC

Fotó: Photography by Perle