Featured Posts

a
View Post
13 aug

Chanel-stílusban

Abban, hogy egy ilyen “chaneles” szettet állítottam össze a múlt héten, talán (nem talán, biztos) szerepe van annak, hogy nagy erőkkel olvasom Coco Chanel önéletrajzi ihletésű könyvét, valamint az összes cruise collection-nek, ami elrabolta a szívemet.

Van az úgy, hogy a nagy divatházak kreálmányait a fast fashion képviselői sokkal hordhatóbb, adott esetben sokkal vállalhatóbb formában dobják piacra. Valami hasonló történhetett a Chanel és a Tommy Hilfiger között is. Keira Knightley a 2014-es Paris Fashion Week-en viselte ezt a Chanel ruhácskát, ami bizonyos szögből fotózva pompás, más szögből talán inkább vicces, főleg, ha sokáig nézi az ember.

Bár nem látszik ilyen karakteresen, de a Tommy Hilfiger ruha hasonló ötleten alapszik, csak a felsőrész sokkal jobban rálóg a szoknyarészre. Mindenképpen olyan szandált kerestem a ruhához, aminek meghatározó csíkjai visszaköszönnek – ha lehet, ugyanolyan vastagságban. Egyébként ilyen pici nüanszi dolgokon múlik az, hogy a végén összeáll-e a szett stílusos harmóniává, vagy megmarad a maga esetlenségében. A lényeg, hogy a Högl-nél ráleltem erre a szandálra, aminek színhármasa is nagyon megkapó volt, szeretem bármilyen három szín találkozását. Bár adta volna magát, hogy egy fekete vagy fehér táskát válasszak, de mindenképpen szeretettem volna a fekete-fehér klasszikus párosába valami vitalitást vinni, ezért választottam ezt a korall színű kis táskát. A napellenzőmet Olaszországban vettem és imádom! A kalapokat, bár szeretem őket, nehéz viselnem, mert annyira lelapítják a frizurámat, hogy nincs kedvem levenni őket, pedig néha illendő lenne… copf fölé meg amúgy sem lehet kalapot tenni, úgyhogy ez a stílusos napellenző pont megteszi!

Fotó: Máth Szilvi
Ruha: Tommy Hilfiger
Szandál, táska: Högl
Napellenző: DAARLA
Ékszerek: noname