Featured Posts

a
View Post
17 Már

TOMS Bálna kollekció

Megvallom őszintén, nekem egy TOMS cipőm sincsen, de még csak nem is próbáltam soha egyet sem, úgyhogy nem tudok nyilatkozni arról, hogy kényelmesek-e, vagy sem, hogyan kell ápolni őket vagy mennyire strapabíró a cipő felsőrésze és a többi. Annyit tudok a márkáról, hogy a céget 2006-ban alapította egy amerikai vállalkozó, Blake Mycoskie, aki egy argentín faluban azzal szembesült, hogy a gyerekeknek nincs cipőjük. Amikor hazatért, létrehozta a TOMS márkát, aminek nagyon komoly küldetése van: One for One kampányuknak köszönhetően minden eladott pár cipő után egy másikat ajándékoznak rászorulók számára. Ez már önmagában nagyon értékes gondolat és cselekedet, de az érzékeny márka nem állt meg itt. Mostani új kollekciója a bálnapopulációkra leselkedő fenyegetésre hívja fel a figyelmet. A táplálékukat jelentő halfajok túlhalászása veszélyezteti az élelem-ellátásukat, miközben a kilométeres hosszúságú kerítőhálók foglyul ejtik és megölik a bálnákat – és velük együtt a delfineket, fókákat, tengeri teknősöket, cápákat és még számos ökológiailag fontos halfajt.

Hogyan segíthetünk?

A TOMS büszkén segíti az Oceanát az általa végzett figyelemfelhívó munkában, melyet a bálnák és más tengeri fajok védelmében folytat. Az Oceana kampányokat folytat Brazíliában, Peruban és a Fülöp-szigeteken a táplálékhalak túlhalászásának csökkentése érdekében, illetve az Egyesült Államokban és Kanadában a járulékos fogások (azok a halak, amelyek nem voltak a halászat elsődleges céljai, így feleslegesen pusztulnak el) mennyiségének csökkentésére és szerencsére ezek megnyerésével direkt módon segíti a különböző bálnapopulációkat

A kollekció

A Bálna kollekció a szürke és a púposhátú bálnák és vonulási útvonalaik által inspirált, limitált kiadású vegán cipőket tartalmaz. A kilenc modell között női, férfi és gyerek cipők egyaránt megtalálhatóak, Magyarországon 2018. március 10-től lesz elérhető a következő üzletekben (kb. 20.000 forint körül):

PIG Shoes

Office Shoes

Siesta Cipő

Mayfair Selection

Szputnyik

Art On Me

Ui.: Most a bálnák a fontosak, de képzeljétek, lesz nyuszis kollekciójuk is, jobban mondva már van!

 

 

SaveSave