Featured Posts

a
View Post
15 aug

Megjelent a DRK x Vattay Flóra kollekció

Vattay Flóra táskatervező (Flo) összeállt napjaink kedvenc streetwear márkájával, a Dorkoval, és megszületett a közös kollekció.

Flóra a design szakma több területén is tevékenykedett már, van egy saját divatmárkája a Floy, de emellett dolgozott már branding projekteken és a belsőépítészet sem áll távol a szívétől.

Ha divatról van szó, Flo a teljes egyediségre törekszik, tervei érzésekből és hangulatokból születnek, a természet és a különféle kultúrák inspirálják, miközben hisz abban, hogy egy szépen megtervezett táska vagy ruhadarab önmagában véve is művészet. Az alkotásban a pattern design, tehát a minták rajzolása a kedvenc területe, mint ahogy azt a kollekció darabjai is jól tükrözik. A Dorkoval készült közös designtermékeken Flóra kreatív pályára lépését szimbolizáló ‘orchidea fejű hölgyek’ köszönnek vissza.


Ezt a kék, illetve a nyitóképen látható rózsaszín gymbag-et ajándékozhatod most a barátnődnek, ha a szerencse is úgy akarja. A feladat annyi mindössze, hogy a Facebookon, kommentben tegeld (@név) meg a barátnődet, akinek szerinted örülne egy ilyen táskának, s írd meg, hogy kéket, vagy rózsaszínt szeretne-e. Ha a barátnőd örül a jelölésnek, és nem módosítja a színt (megírhatja, hogy neki pont a másik tetszene valójában), akkor eséllyel indul, hogy az övé is lehessen. 🙂



Flóra igazi álmodozó, nem fél megvalósítani elképzeléseit, „mer más lenni”. A gimnázium után a családi hagyományokat követve üzleti szakra szánták, de ő mindennel szembefordulva titokban beadta jelentkezését a University of Gloucestershire design szakára, ahol elkezdődött kapcsolata az ‘orchidea fejű hölgyekkel’.  “Elsőre biztos fura lehetett látni ezeket a hölgyeket orchidea fejjel, de az évek során a védjegyemmé váltak. Ők azok, akik nem munka vagy egy feladat részei, csak az én kis benső világom részei, nincs céljuk csak annyi mint levegőt venni.” Flo az orchidea fejű hölgyekkel üzenni szeretne a világnak, hisz abban, hogy nembaj ha más vagy és ha nem a nagykönyvben megírt utad követed:  “Mindig légy hű önmagadhoz, töretlenül kövesd az álmaidat még ha göröngyös is az út! Örülj az apró dolgoknak ‘utad során’, mosolyogva sokkal könnyebb! Én ma már úgy vagyok ezzel, ha már virágfejűek a hölgyeim hát legyenek rajta akkora virágok, hogy ki se lássanak mögüle!”

A kollekció egyedi darabjait megtaláljátok a DRK üzletekben és a dorko webshopban (www.dorko.hu/signatures/vattay-flora).

Marcella