Featured Posts

a
View Post
3 máj

MET Gala 2016

Érdemes egy kicsit utánaolvasni az idei MET Gála témájával kapcsolatban, ugyanis nagyon érdekes. A Metropolitan Museum of Art már tavaly októberben bejelentette, hogy 2016-ban a Manus x Machina – Fashion in an Age of Technology/Kéz és gép – Divat a technológia korában címet viseli nagyszabású éves kiállítása. A téma középpontjában az haute couture, azaz a kézzel készített és a fast fashion, vagy ready-to-wear, azaz a géppel készített öltözékkészítés/gyártás áll. Persze a két terület közötti éles különbség egyre inkább kezd elmosódni, hiszen a gyakorlatok és a technológia át-átjárnak egymáshoz. A kiállítás több mint 100 darabot vonultat fel – mindkét területről, azaz találunk ott kézzel készített couture darabokat, hímzett, berakott, csipkés ruhákat, melyek már sok esetben a technológiai vívmányoknak köszönhetően olyanok, amilyenek. A legújabb innovációk is helyet kapnak, mint például a lézervágott anyagok, a thermo shaping (talán az a helyes fordítás, hogy a hőre változó anyagok) és különböző kötéstechnikák, sőt, workshopokon egészen közelről és működésükben is meg lehet ismerni az újításokat.

Bővebb információkat a kiállításról itt találsz, ha arra jársz, érdemes megnézni, nagyon érdekes lehet. 

Szóval az idei MET Gála témája is a Manus x Machina volt, melynek köszönhetően a többség fémes csillogású nagyestélyiben jelent meg. Viszont Blake Lively például azok közé tartozott, akik gyakorlatilag fittyet hánytak a dress code-ra (amit a MET Gálán elég komolyan vesznek, hiszen minden évben játékos-érdekes témát választanak), így mondjuk kellőképpen kitűntek a tömegből, az tény. Blake egy Burberry nagyestélyiben jelent meg, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a ruhájára applikált virágok lézervágott akrylból készültek, ami egy viszonylag új technológiának számít.

Blake Lively / Burberry

Na de ne azokat nézzük, akik kilógtak a sorból, hanem azokat, akik hozták a dress code elvárásait. Látszólag nagyon sok szép ruha vonult fel, és ahogy az lenni szokott, a villantások sem hiányoztak. Most viszont számos olyan darabot találtam, ahol a tökéletes alak finomnak mondható magamutogatással párosult. Hozzá kell tennem, hogy itt, ezen a bulin – ugyanez nálunk, egy művelődési ház éves vállalkozók bálján megbukott volna.

A kedvencem Karlie Kloss ruhája volt, amolyan 3:1-ben megoldással. Az antré nagyon tetszett, Karlie mesésen mutatott Brandon Maxwell fehér köpenyes ruhájában, melynek köpeny részétől hamar megvált és tökéletesen vékony alakján remekül feküdtek ki a ruha ívei. Ez a költemény egyébként még további metamorfózison esett át az este, ugyanis a tervező egy laza mozdulattal egyszercsak levágta az alját és így lett a maxiból rögtön mini.

Talán már feltűnt többeteknek, hogy ezeken a vörös szőnyeges eseményeken egyre többször látni hatalmas sztárt fast fashion márkájú ruhában. Idén kettőt is találtam – volt egy H&M-es és egy Topshopos ruhaköltemény is, az alábbi galériában megtaláljátok:

Karlie Kloss / Brandon Maxwell

Karlie Kloss / Brandon Maxwell

Cindy Crawford / Balmain

Kylie Jenner / Balmain

Kim Kardashian / Balmain

Nicole Kidman / Alexander McQueen

Jourdan Dunn / Balmain

Naomi Campbell / Roberto Cavalli

Ciara / H&M

Kate Upton / Topshop

Zendaya / Michael Kors Collection

Anna Ewers / Jason Wu

Emily Ratajkowski / Prabal Gurung

Emma Stone / Prada

Ivanka Trump / Ralph Lauren

Maria Sharapova / Juan Carlos Obando

Taylor Hill / Topshop

Emily Blunt / Michael Kors Collection

Marcella