Featured Posts

a
View Post
3 máj

Hírességeket öltöztetett fel a H&M a 2016-os MET Gálán

 

A H&M különleges, egyénre szabott összeállításokat készített Ciara, Jennifer Hudson, Hailee Steinfeld, Lucky Blue és Pyper America Smith, valamint Amber Valletta részére az év legnagyobb presztízsű divatestélyére.

 A H&M már másodjára kapott lehetőséget, hogy a Metropolitan Múzeum Divatintézetének jótékonysági gálájára hírességeket öltöztessen fel. Az idei kiállítás témáját – „Manus x Machina: divat a technológia korában” –  inspirációként felhasználó H&M-csapat kézműves hagyományokat, valamint a legmodernebb technológiákat és anyagokat egyaránt felhasznált az egyéni összeállítások megalkotásához. A vörös szőnyegen való felvonulás és a kiállítás megtekintése után a vendégek a H&M asztalához csatlakoztak a jótékonysági gála idejére.

– A Divatintézet jótékonysági gálájára való összeállítások elkészítésének minden pillanatát élveztük – mondta Pernilla Wohlfahrt, a H&M tervezői és kreatív igazgatója. – A H&M-nél a divat a legnagyobb szerelmünk, és rendkívül inspiráló volt ilyen nagyszerű vendégek számára öltözékeket készíteni, méghozzá a legminőségibb technikák és díszítések alkalmazásával.

„Mindig is nagy rajongója voltam a H&M-nek, éppen ezért nagyon örültem a lehetőségnek, hogy a csapattal közösen tervezhettünk meg egy ilyen különleges ruhát erre a különleges eseményre” – mondta az énekesnő, Ciara.

„Csodálatos élmény volt a H&M-mel együttműködni egy ilyen egyedülálló ruha megalkotásában. A négy láb hosszú uszály igazán ragyogóvá teszi ezt a ruhát.” – mondta a színész-énekesnő, Jennifer Hudson.

„Személyes kedvencem a H&M divatiparban való közreműködése, ezért különösen büszke vagyok erre az együttműködésre, ahol egyesítettük a saját ízlésünket és az idei MET-gála tematikáját. Ez egy csodálatos partnerség volt.” – mondta a színész-énekesnő, Hailee Seinfeld.

„Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy életem első MET-gáláján a H&M-mel dolgozhattam együtt. A ruhám tökéletesen tükrözi a MET-gála tematikáját, melyben keverednek a bonyolult részletek, az innovatív technológiák használata, miközben sziluettje megmaradt a klasszikus vonalnál.” – mondta Pyper America Smith modell.

A „Manus x Machina” a géppel és az emberi erővel készített öltözékeket egyaránt ünnepli, miközben a hagyományok egyre erősödő elhalványulását vizsgálja. A téma arra inspirálta a H&M tervezői csapatát, hogy az egyes vendégek egyéniségére reflektáló öltözékeket alkosson olyan technológiák alkalmazásával, mint a lézerszabás, kézi hímzés, tollazás, hőkezelés, koptatások és gépi szövés.

Az énekesnő Ciara részletgazdag és merész ruhája kézzel készült, mintha egy ékszerész munkája lenne. A ruha levélszerű fémláncokból álló, Swarowski kristályfüggőkkel díszített, rombusz alakú hálójához csatlakozó nyakpántja sportos hátrésszel folytatódik.

Jennifer Hudson színész-énekesnő egy testhezálló, fehér selyemruhát viselt, amely a kézzel való díszítés szépségét mutatta meg 3D-s aprógyöngyökkel, francia csomóhímzéssel és kézzel olvasztott flitterekkel. A ruha egy fényűző, négy láb hosszú uszályban végződik.

Hailee Steinfeld színész-énekesnő smaragdzöld estélyit viselt, testhez simuló flitterekkel kirakott felsőrésszel és földig érő, középen magas hasítékú selyemszatén szoknyával.

Lucky Blue Smith modell elegáns megjelenését egy fehér selyeminggel viselt törtfehér, olasz gyapjúból készült, vállban megerősített szmokingkabát biztosította – mindkét ruhadarabot Swarowski gombok díszítették. A modell bőrnadrágját fémes fényű, kék bevonattal látták el.

Pyper America Smith modell színváltós ruhájának lézervágott viniltollai és a selyemtüll alapra, valamint a flitteres felsőrészre kézzel varrott rojtjai a gépi és a kézi technikákat egyesítették.

Amber Valletta modell egy fenntartható anyagokból készült, elegáns összeállítást viselt. A sötétkék selyemtafota ruhát több mint 1000 kézzel kivágott és varrott bioselyem-szirom, valamint újrahasznosított műanyag flitter díszítette. A lézervágott szirmokat fényvisszaverő vinillel hőkezelték. A modell férje, Teddy Charles széles selyemhajtókával és megerősített vállal ellátott, fekete gyapjúszmokingot viselt.

Marcella