Featured Posts

a
View Post
20 ápr

A Chanel-típusú blézer aranykora

Döbbentem olvastam az egyik legutóbbi Facebook posztom alatt a kommenteket, melyek arról szóltak, hogy a Chanel-típusú blézerhez inkább viseljünk szoknyát, alkalmi nadrágot, mintsem farmert. Kitűnt, hogy a farmer az a mai napig sokak fejében úgy él, mint egy sportos ruhadarab, amihez sportos(abb) kiegészítők illenek, úgymint sportcipő, vagy pulóver. Elérkezettnek látom az időt, hogy megmutassam a farmer sokszínűségét és segítsek beemelni azt egy előkelőbb pozícióba, a hagyományos és eredeti szerepével szemben.

Nézzük meg, hogy hogyan mutat a farmernadrág a híres Chanel-típusú kosztümkabáttal/blézerrel!

Chanel-blézer alatt egy rövid, nyitott szabású buklékabátot értünk.

Jó ideje divatos darabbá vált, beemelték a fast fashion márkák is a kínálatukba, kisebb-nagyobb eltérésekkel. Az eredeti szabásvonal nagyjából megmaradt, a részletek viszont sokszínűvé váltak.

Miért szeretjük a Chanel-típusú blézert?

Azért, mert egyszerre laza és mégis elegáns. A hozzá választott további darabok adják meg az adott darab és az adott outfit karakterét. A fiatalabbak viselik farmerrel és tornacipővel, a nagyvárosi nők farmerrel és tűsarkúval, az idősebb korosztály képviselői kosztümként vásárolják, de legalábbis alkalmi szoknyát és nadrágot választanak hozzá általában. De! Amit most szeretnék bemutatni, az a Chanel-típusú blézer-farmer-tűsarkú hármasa, friss, üde rezgésekkel, újragondolva és beemelve a nagyvárosi forgatagba. Legyünk bátrak friss szeleket beengedni a ruhatárunkba! Tudom, hogy egyszerűbb a rég bevált dolgokhoz nyúlni, esetleg már régóta idejétmúlt szabályokat mégis konokul követni, de a változatosság mégis sokkal izgalmasabb és élettel tölti meg a teret. A nyitottság – bármi irányába – kisugárzik és élénkebb lesz a tekintet, élénkebb lesz az elme és az új dolgok új lehetőségeket ébresztenek.

A farmerünk színe lehet bármilyen: világoskék, indigó, fehér, vagy akár bézs és bátran lehet szaggatott, még akkor is, ha a stílusosság kiemelt helyen szerepel nálunk. A blézer alatti felső lehet egy egyszerű T-shirt, egy fehér blúz, csipkés selyemtop, farmering – gyakorlatilag bármi! A kiegészítő lehet teklagyöngyből készült nyaklánc, vagy akár egy mutatós statement darab. A legjobb, ha magas sarkút húzunk mellé, ami lehet zárt cipő, vagy nyitott szandál. Hoztam pár inspirációs példát, hátha kedvet kapnak azok is ehhez a stílushoz, akik úgy tartották eddig, hogy a Chanel-típusú blézert csak elegáns irányba lehet elvinni – jól.


Marcella