Featured Posts

a
View Post
28 feb

Az én stílusom: black swan

Régen vártam ennyire, hogy outfit posztot írhassak! Talán azért, mert a péntek esti Daalarna Fashion Show 2016 több szempontból is új szelet hozott. Nagyon régen nem voltam divatbemutatón, mert picit belefáradtam ezekbe az eseményekbe. Közel 20 éve gyakorlatilag az összes, Budapesten rendezett divattal kapcsolatos eseményen ott voltam, vagyok, és emlékszem, egy Toni&Guy Fashion Week nagyon betett. Ott masszívan és már sértőn éreztem azt, hogy ez mennyire a magamutogatásról szól, az egymás – egyébként nem kedves és elismerő (pedig úgy is lehet) – stíröléséről. Mindez komoly energiákat von el művelőjétől és így a bemutató fokozatosan csak háttérszínészekkel megtűzdelt helyszínné változik. Sok új arc jelent meg ezeken a bemutatókon, innen-onnan, kevés alázattal, annál több fölényes érzettel, és akkor megfogalmazódott bennem, hogy nekem erre semmi szükségem. Órákig írhatnék erről, de most nem erről akarok. Elmentem végre újra egy divatbemutatóra, ráadásul nem a tőlem megszokott, óvatos darabok kíséretében, hanem – talán megérezve a tavasz új hullámait – valamiben, ami ugyanúgy nem hivalkodó, mégis merész.

Megla Rózsának, a Navona tervezőjének köszönhetem csodaszép, tollakkal díszített ceruza szoknyámat és a topomat. Pénteken úgy mentem el a Hold utcában található 3. emeleti szalonjába, hogy egy Carolina Herrera szett lebegett a szemem előtt. Biztos előttetek is ott van, ha leírom: fehér, keményített ing, hozzá egy hatalmas, alul (gondolom) rakott fekete szatén (?) szoknya. Rózsa rögtön tudta, mire gondolok, az ő lelki szemei előtt is azonnal megjelent a kép és hatalmas kollekciójából össze is raktuk a megjelenést. (Utólag nagyon-nagyon örülök, hogy mégsem ezt választottam, túlöltöztem volna még a modelleket is.) Igenám, de addigra a próbafülkében várt ez az irizáló, tollas szoknya, ami bár merész, mégsem hangos – úgy gondoltam, ha már ott vár rám, belebújok, maximum soknak érzem és otthagyom. A színe valami mesés! Feketés-kékes-zöldes, attól függően, hogy hogyan esik rá a fény, ráadásul annyira egyedülálló, ahogy játszanak rajta a tollak a mozgásnak köszönhetően, hogy rögtön levett a lábamról. Mivel a szoknya ilyen hangsúlyos, nem volt kérdés, hogy egy egyszerű felsőt keresünk mellé – abban mindketten egyetértettünk, hogy bőrkabátot veszek hozzá és szürkés magas sarkút.

Mindenképpen szerettem volna valami színt, de már magam sem tudom, hogy jött a féldrágakő fülbevaló és a Thomas Sabo nyaklánc. Talán úgy, hogy a szoknya tollai néha kékesen is csillogtak – nem tudom. 🙂 Ezüst ékszer mellé ezüst clutch, ez nem volt kérdés. Már a szalonban tudtam, hogy egy szürke magas sarkút fogok felvenni és nem fekete cipőt – szintén a tollak játéka miatt, valamint vannak a szoknyában ezüstös-szürkés textilszálak is.

A sminkem is merészebb volt magamhoz képest: irizáló MAC szemhéjpúdert tettem fel grafitszürkével és ezek után itt sem volt kérdés, hogy a smink többi része visszafogott lesz. A körömlakkon gondolkoztam egy ideig – a ti segítségetek is kértem, ugye, melyet ezúton is köszönök! Szürkét akartam, de aztán kiderült, hogy a nálam fellelhető árnyalata nem megy a szetthez, így választottam az olasz fitokozmetikai márka, a VAGHEGGI lélegző (!) körömlakkját. A képen nem látszik annyira, de lilásan-szürkésen irizál (még soha nem írtam le ennyiszer ezt a szót), és nem barna, mint a képen.

Régen éreztem magam ilyen jól a bőrömben, pedig kapkodva kellett elindulnom a bemutatóra, nagyjából fél óra alatt kellett elkészülnöm, sminkkel-hajjal-ruhával együtt. A bemutatóról egy kicsit később írok, de terveim szerint még ma…

Védelmező tollak
Tudtátok, hogy Egyiptomtól Peruig számos kultúrában jelentős szerepet kapott a madártoll? Ennek révén próbáltak közelebb jutni az istenekhez, illetve védelmet szerezni a gonosz szellemekkel szemben. Az ókori egyiptomi mitológia szerint a halál után az elhunyt szívét aranymérlegre tették, melynek másik serpenyőjébe Maat istennő igazságot jelképező tolla került. Ha a szív könnyebbnek bizonyult, a lélek azonnal bebocsátást nyert a túlvilágra.

Fotó: Holecz Endre

Tollas szoknya, top: Navona Fashion
Bőrkabát: Miss Selfridge
Nyaklánc: Thomas Sabo
Cipő: Zara
Clutch: Parfois
Fülbevaló: saját, Tibetből
Körömlakk, hidratáló krém: Vagheggi
Make up:
szemöldöktoll, korrektor, rúzs: Essence,
szemhéjpúder, alapozó, szempillaspirál, highlighter, pirosító: MAC


Marcella