Featured Posts

a
View Post
9 feb

A fogápolás Louis Vuittonja és egyéb, figyelemreméltó tények

Mindenféle fogászati kezelés után (főleg a fájdalmasak után) hirtelen mindig időutazok január elsejére és több fogadalmat teszek a fogápolás terén, mint egyébként összesen. Mindenesetre a Fogpatikában tett látogatásom alkalmával olyan új információkhoz is jutottam, amiket korábban sehol sem hallottam, olvastam, láttam, így úgy döntöttem, egy csokorba szedem ezt magunknak, hiszen a stílusos nő nemcsak kívül ápolt, hanem belül is. Ahogy kinn, úgy bent – és fordítva.

A Fogpatika egyszerre üzlet és rendelő – itt aztán mindent megtaláltok, ami a szájápoláshoz szükséges.

Fantasztikusan széles a választék a Fogpatikában

Nem tudom, nektek milyen fogkefétek van otthon, de nálunk (az Oral-B szájápoló rendszer mellett) mindenféle csilli-villi, formatervezett, így áramvonalas, úgy kézreeső darabok vannak – gondolom pont azok, mint amik a legtöbb családban. Rögtön feltűnt az üzletben egy klasszikus, régi formatervezésű darab, amit mintha már láttam volna valahol, nagyon-nagyon régen, mielőtt áttértem volna a reklámok sugallta legszuperebb darabokra – milyen retro ez így, gondoltam magamban. Igen ám, de ami retro, az egyáltalán nem biztos, hogy azt jelenti, hogy elavult, sőt! A Curaprox fogkeféknél a nyolcszögletes kialakítású nyél biztosítja, hogy a fogkefét 45°-os szögben tartsuk a fogfelszínre. A fogása is remek, első tapintásra sokkal jobban kézre esett, mint az otthoni csilli-villi, már fent említett darabok. Egyébként ezt a fogkefét még 1972-ben „dizájnolták” mintegy 200.000 fogorvos bevonásával világszerte és azóta nem is igazán változtattak rajta, mert ami jó az jó, ugyebár.

Annak örülök itt, hogy milyen puha és sűrű a feje. 😀

Ami még feltűnt, hogy nagyon sűrű volt a feje, meg is kérdeztem, hogy miért. Kiderült, hogy a finoman lekerekített CUREN® szálak lényegesen kevesebb vizet szívnak magukba, mint a megszokott nejlon fogkefék, ezáltal sokkal formatartóbbak. Ez a svájci fogkefe egyébként 5460 sörtét tartalmaz, ami 7-9x több mint egy átlagos fogkefében, ezért sokkal alaposabban képes tisztítani. Mikor hazaértem, az volt az első, hogy az összes fogkefénket kidobtam. 🙂

5460 sörte. 5460!!!

Elkezdtem pörgetve megszámolni… 😀

Tudtad, hogy

  • úgy a legoptimálisabb fogni a fogkefét (legalábbis a Curaproxot), mintha ceruzát fognánk? Akkor biztos nem dörzsöljük túl erősen a fogakat és fognyakakat fogmosáskor.

  • azért érdemes két fogkefét tartanunk, mert a fogmosást száraz kefével a legjobb kezdeni az alaposabb tisztításért, a nyálunk elegendő a benedvesítéshez és egy fogkefe 24 óra alatt szárad ki igazán – így mindig lesz megfelelő fogkefénk

  • Az emberek többsége abban a tévhitben él, hogy minél keményebb fogkefét használ, annál alaposabban tisztítja meg fogait. Pedig a tökéletes szájhigiénia eléréséhez minél puhább szálakból álló fogkefére és a megfelelő szájápolási technikára van szükség. A nagyobb szálsűrűség ugyanis hatékonyabb tisztítást tesz lehetővé, míg a puhaság az érzékeny ínyt és fognyakat kíméli. A kemény fogkefék sörtéi túl ellenállóak ahhoz, hogy túlzott rányomás nélkül elérjék a kritikus területeket, ínyszélt. Emiatt alakulhatnak ki súlyos ínysérülések és válnak szabaddá az érzékeny fognyakak.

Mondtam a fotósnak, hogy csak úgy fotózhat, hogy a végeredmény kerek lesz, ha olyan a kiinduló állapot, ha nem.

Mondjuk én rögtön beleszerettem a pihe-puha fejű fekete (!) fogkefékbe, meg is vettem egy párost (lásd fentebb – 3087 forint a kettő)), de azért kíváncsi voltam a fogápolás “Louis Vuittonjára”, a Swiss Smile-ra. A fogápolási filozófiájukban más és más fogkrémet ajánlnak nappalra és éjszakára. Éjszakára inkább a regeneráló, gyógynövényes fogkrémet, nappalra pedig a fehérítő hatású fogkrémet ajánlják, mindkettőhöz a hozzá tökéletesen illő fogkefével. Top termékük, a d’Or aranyport tartalmazó fogzselé aranyozott nyelű fogkefével. Ilyet most nem vettem, de Swiss Smile fogkrémet már használtunk korábban, csak ajánlani tudom.

Day&Night System

A fogápolás Louis Vuittonja

Egy mozdulattal megvan az egész fogsor 😀

… és most, hogy ilyen képzettek lettünk a fogmosás terén, hoztam egy kis Valentin-napi játékot, ami szerintem a legjobban illik az ünnephez és a legkevesebben gondolnak rá. Gondolom, Ti sem rajongtok különösebben ezért az ünnepért, legalábbis nem olyan lelkesen, mint az amerikaiak. Csókolózni viszont finom és jó dolog, úgyhogy az én ajándékom egy Spat Love fogkrém és fogkefe lesz egy szerencsés nyertesnek. Mit tegyél, ha szeretnéd megnyerni ezt a szívecskés páros fogkefét a Splat Love fogkrémmel? Írd meg nekem kérlek a Facebook poszt alatt, hogy kinek ajándékoznád a fogkefepáros egyik felét? Ez lehet a kedvesed, a barátnőd, a barátod, a gyermeked, bárki, akit szeretsz. 🙂

Mit érdemes tudni a SPLAT LOVE fogkrémről?

  • Véd a herpes simplex vírus ellen.
  • Nem tartalmaz: SLS-t, triklozánt, klórhexidint, szacharint, bármik is legyenek ezek
  • A Pezsgő Málna SPLAT LOVE fogkrém japán perilla mag kivonatot tartalmaz – a perilla a hagyományos japán konyha egyik alapvető növénye, mely gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal bír.

Ezt nyeri egy szerencsés olvasóm!

Nagyon vicces, olyan vagyok itt, mint egy teleshopos, nem? 😀

 

Fotó: Holecz Endre
Zakó: Reserved
Farmer: Levi’s
Blúz: F&F
Karkötő: Pandora


Marcella