Featured Posts

a
View Post
3 feb

Fogfehérítés a Fogpatikában

Gondolom, a hollywoodi fehér fogak nem csak számomra vonzóak. Sokáig ellenálltam a fogfehérítésnek, mert nem szeretem a nagyon agresszív szépészeti beavatkozásokat (talán ezért is foglalkozom arctornával, mintsem rohangálok kisebb-nagyobb plasztikai korrekciókra), mígnem tavaly előtt elmentem egy magánklinikára. Rettenetesen fájt a művelet, olyannyira, hogy miközben folytak a könnyeim, azon gondolkoztam, hogy kitépem a számból a kütyüt és hazamegyek, kerüljön bármennyibe is a kínzás kezelés. Az agyamig felszúrt a fájdalom – a 20 perc alatt vagy negyvenszer. Elhatároztam, hogy soha többet nem csináltatok ilyet, annyival úgysem lett fehérebb a végeredmény.

Persze a fájdalom elmúlt – bár az emlék még mindig erős – és újra elkezdtem vágyni a hófehér fogakra. Azt viszont elhatároztam, hogy innentől a fogfehérítésből is csak a legjobbat választom, nem dőlök be otthoni (bár erre sosem gondoltam), vagy éppen fogászaton végzett ilyen-olyan fogfehérítéseknek. Pont, miután megfogalmazódott bennem ez a gondolat, a Bazilika környékén sétálgatva botlottam bele a patinás Fogpatikába. Tét nélkül bátor voltam, s mikor beléptem az üzletbe, még messze nem gondoltam, hogy itt nem, hogy fogfehérítésen is át lehet esni, de mindezt lézerrel, ultrahangos fogkőeltávolítással, klinikai minőségben. A letisztult belső tér nagyon megnyugtató, s ami feltűnt, hogy nincs fogászati rendelő szag.

A lézeres fogfehérítés előnye, hogy nem melegíti fel a fogakat és mélyebb rétegbe hatol, mint bármilyen más technikával kivitelezett eljárás, valamint sokkal tovább fenntartható az elért eredmény. Három nappal későbbre kaptam is időpontot, s két megbeszélés között pont belefért ez a kb. 40 perces kis fogászati szeánsz. Természetesen a fehérítést megelőzte egy ultrahangos fogkő eltávolítás és egy alapos polírozás is, s ha már ott voltam, kértem egy panorámaröntgent is. Mivel nagyon félek a fogorvosi beavatkozásoktól, engem megnyugtat, ha szétinjekciózzák az arcomat, úgyhogy hiába ígértek fájdalommentességet, biztos, ami biztos, én kértem pár szurit. 🙂

Nem gondolnánk, hogy ez egy fogászat is egyben…

Itt épp a NASA legújabb űrkutatási programjára készítenek fel.

Hogy én mennyire ki nem állhatom a fogorvosi székben való ücsörgést…

Mindig azt gondolom, hogy ha elviccelek valamit, akkor az nem fog fájni.

Nem szeretem, ha nem tudom, hogy mi történik, úgyhogy szájbarágósan elmagyaráztattam minden folyamatot. Legyen min ELŐRE izgulni. 🙂

Addig beszélgettünk, míg teljesen megnyugodtam.

Ténlyleg nem fájt, pedig nagyon fel voltam rá készülve.

A fogfehérítés végén vettem egy fantasztikus fogkefét is, pedig otthon van egy egész Oral-B szájzuhany centerünk, de én személy szerint jobban szeretem a hagyományos fogmosást. Nem gondoltam volna, hogy fogkefe és fogkefe között ekkora különbségek vannak, de erről majd egy másik posztban, most elkezdek leszokni a tejeskávéról, hogy hosszabb legyen a fehérítés hatása, meg egyébként is, a tej nem egészséges.

Just sayin, hogy most már 2 magasan képzett fogorvos is rendel a Fogpatikában, úgyhogy búcsút inthetünk a görcsös fogászatra járásnak. Dentál higiéniai konzultációra egyébként negyedévente el kéne menni, amikor felmérik a szájüreg állapotát, leszedik az esetleges fogkövet, ápolják az ínyt, a fogzománcot, áttisztítják a különböző fogművek legapróbb réseit és fehérítő hatású, frissítő polírozást kapunk.

Fogpatika City
1065 Budapest, Révay utca 1.
Tel.: +36 (1) 308 7706, +36 (1) 308 8418
Nyitva tartás: hétfő-péntek: 8.00-20.00 szombat: 10.00-14.00


Marcella