Featured Posts

a
View Post
1 ápr

Az én stílusom: világos tónusok

Az Enntrance-interjún Enn lőtt jópár képet, így születhetett egy outfit bejegyzés is – tanulságos lesz. A képek a Smúz Kávézóban készültek, az Országház mellett, ahol isteni a fagyi is, és gyakorlatilag a hely kávézó és virágbolt egyben (www.viragneked.hu).

Nagyon ritkán vásárolok teljes outfiteket, de most ez történt – köszönhetően a két legutóbbi personal shoppingnak. Annyi sok szép darabot válogattunk össze Gabinak és Annának, hogy ihletet kaptam tőlük. Nyilván, ilyenkor magamnak nem vásárolok, és nem is nézelődöm – ilyenkor missziót teljesítek, minden más kizárva, viszont alig várom, hogy másnap legyen, és úgy járjam az üzleteket, hogy magamnak vásárolok.

A Zaraba vezetett az első utam, mert Annának ott vettünk két blézert, és kiszúrtam a polcon az ezüst topánkát, amire már oly régóta vágytam. Így lett egy tíz perces vásárlásból egy új cipő, egy új nadrág és egy új felső – ebből kettőt már vissza is vittem. 🙁

Trench coat
A fekete kabátom már régi darab, F&F. Annyira megtetszett, hogy rögtön kettőt vettem belőle annak idején – a másik ugyanez a fazon, csak bézs színű. (Ezért mondom, hogy ha valami szerelem, és még funkcionál is, akkor érdemes belőle akár kettőt is venni.) Hihetetlen, hogy ilyen egyszerű kis márka, s már közel kb. 7 éve megvan, tökéletes állapotban, és nem nevezném idejét múltnak. Vannak szabásvonalak, amik egy idő után elfáradnak, de ez a kabát annyira klasszikus vonalvezetésű, sehol egy aktuális trendre hajazó flikk-flakk, hogy ettől időtálló.

Napszemüveg
A napszemüvegem egy klasszikus Karl Lagerfeld darab. (Nem is tudtam, hogy egy kicsit lilás a lencséje – a fotókon vettem csak észre.) Most már egy kicsit nagy – úgy tűnik, a fejem is fogyott, nem csak a testem. 🙂 Azért szeretem, mert a márkajelzése nagyon-nagyon visszafogott, szakavatatlan szem talán észre sem veszi. A KL logó lett beépítve a szárába, geometrikusan, finoman.


Táska
A táskám, amit már valószínűleg ismertek többen, LAONI, fonott bőr, minden belefér! Mostanában mindenhova cipelem magammal a macbookot, egy hozzá hasonlóan nagy füzettel, hogy bárhol, bármikor tudjak dolgozni, úgyhogy nem tudok kisebb táskával járni.

Poncsó
Ez a kis pasztelles-púderes, hatalmas poncsó is F&F darab, mostani kollekciós. Fehér és bézses darabokkal tervezem viselni, tetszik, hogy elviszi az outfitet az ártatlanságba, a pihe-puha nappalik kanapéira…

Cipő
A cipőt tehát a Zaraban vettem, kb. másfél hete – s ma vittem vissza. Nem hallgattam rátok, jobban mondva az egyik olvasómra, Enikőre, aki mondta, hogy ne vegyem meg, mert ez nem AZ a darab. Egyébként ezt el is hittem neki, de nem találtam ennél jobbat, ezüstöt, kellőképpen magasat, megfelelően hegyeset, úgyhogy megvettem. Ma azért vittem vissza, mert az ezüst szín elkezdett róla lekopni, úgyhogy senkinek nem ajánlom, hogy megvegye. A Högl-nél van hasonló, bőrből, de nekem az nem elég magas. Nagyon sajnálom, mert remek a formatervezése, és nagyon finoman ad merészséget az öltözetnek.

Nadrág
A nadrág volt a másik darab, amit a cipő mellett visszavittem. Itt, a fotózáson vettük észre, hogy milyen gyorsan elfáradt az anyag. A fotózás végén már úgy lógott rajtam hátul, mintha 10 éve ülnék benne. Nagyon nehezen vették vissza, csak annak volt köszönhető, hogy akaratos voltam. Tízezer forintba került, és tudtam, hogy ha nem veszik vissza, én soha többet nem fogom felvenni, mert igénytelen, és hiába edzek rendszeresen, ha így is lóg rajtam. Gyönyörű fénye volt, remek szabása, s látszólag volt tartása is – látszólag.

IMG_9906

Ékszerek
Az ékszereim egyszerűek, visszafogottak. A szív medált a Kedvesemtől kaptam, és bár nem látszik a fotón, két M-betű van belegravírozva, mert az ő keresztneve is M-betűvel kezdődik. Ez egy Thomas Sabo kis ezüst lánc, míg a hosszabb, az egy Morellato nyaklánc, már az is elég régi darab.

Az óra Mark Maddox, a cégtől kaptam, hogy viseljem. 🙂
A kisebbik gyűrű ezüst, míg a nagyobbik csak bizsu – azt hiszem, az Orsayban vettem, próbaképpen. Mikor valamiben nem vagyok biztos, akkor sokszor megveszem egyszerűbb, olcsóbb kivitelben az adott darabot, és tesztelem magamon. Ez a teszt most jól sikerült, úgyhogy ugyanilyen vastag gyűrűt keresek majd – ezüstben.

Felső
A felsőm is Zara darab – ezzel legalább nem volt gondom. Hófehér (egyelőre), és van egy kis játék benne oldalt – áttetsző, de pont ott kezdődik az áttetszőség, ahol a melltartó véget ér, tehát nem látszik ki.

Beauty
Az ask.fm-en is, meg e-mailben is kaptam kérdéseket a make-up termékeim kapcsán, úgyhogy kitérek erre is. Ahogy az interjúban is mondtam, nem igazán vásárolok magamnak make-up termékeket, annyit kapok a cégektől tesztelésre, hogy elég lenne életem végéig. Viszont, mivel ennyi szépség nekem nem kell, megkapjátok majd ti! őket. A VAGHEGGI nappali, Aqua krémjét használtam bázisnak, arra került az Astor alapozója. Ahogy talán látszik is (mivel nincs retusálva a fotó), nagyon könnyed a textúrája, és nem maszkként fed. Az Art Deco bázisát mindig felkenem, így nem áll össze a szemhéjon a púder, illetve nem mozdul el a tus. Bár itt feketének látszik, valójában sötétbarna a Bourjois tusvonal, Essence a szempillaspirál, és a szemhéjpúder pedig NYC. A rúzsom Rimmel, a legkedvesebb darabom. Kaptam egy kis Essence highlightert is, bár az ezen a fotón most nem látszik. A mosoly pedig jár, minden napnak.

Marcella