Featured Posts

a
View Post
18 Sze

MQ Fashion Week

Az osztrák thai nagykövetség meghívására érkeztem Bécsbe, az MQ Fashion Weekre. Nem szeretek nem a saját ruhámban lenni, de úgy voltam vele, hogy támogatandó a magyar tervezőket is, akikről ezen a blogon nem, vagy csak nagyon ritkán esik szó, most kivételt teszek. Pénteken, természetesen az utolsó percben elugrottam a One Fashion Budapest Ráday utcai showroomjába, ahonnan egy Takács Judit clutch-csal jöttem el, és a La Store-ba, a Klauzál térre, ahonnan pedig Lilla Pápai kötött szettjét hoztam el magammal.

Nem gondoltam volna, hogy egy kötött szett is lehet annyira alkalmi, mint az enyém volt. Még otthon agonizáltam egy sort, hogy amiatt, mert a divatbemutató után fogadással várnak bennünket a thai delegáció tagjai, jobb lenne egy visszafogott kis fekete, de a végén úgy döntöttem, hogy jó lesz a kötött is. Az utcán már elkelt a bőrkabát, főleg, mivel szombat délután érkeztünk csak meg, de a sátorok alatt (ahol a bemutatót tartották) szerencsére meleg volt. Thai részről több tervező is megmutatta a kollekcióját, de én ide, a stílkomra csak egyet hoztam, Lakwilait. Letisztult, elegáns, visszafogott darabok jellemezték a kollekciót, mindenféle felesleges díszítéssel, vagy mesterkélt szabásvonallal. Azonnal beleszerettem a fehér overallba, főleg úgy, hogy egy gyönyörű fekete modellen lejtett végig a kifutón.

A divatbemutatót követően olyan mennyei szolgáltatást vehettünk igénybe, mint a thai masszázs. A catering mellett kis puffok várták a jelentkezőket, akiket mesteri ujjak vettek kezelésbe. A legkedvesebb képem ez itt: a spanyol (!) úr megnyomott egy ponton ott, ahol tartja az ujját, és majdnem térdre rogytam a kéjes fájdalomtól.  El is határoztam, hogy ha hazajövök, el fogok menni egy thai masszázsra, mert olyat eddig még nem próbáltam – egészségügyi okokból kifolyólag.

Lilla kötött darabjaiban remekül éreztem magam, olyan oszlop-szerű volt az egész a maxi szoknyának és a hosszú mellénynek köszönhetően. Lilla kámzsáját lehet, hogy látni fogjátok egy-két fashion bloggeren, mert igen nagy népszerűségnek örvend, és finoman dobja fel a sportos, de az alkalmi szetteket is. (Itt most nincs fenn ez a kámzsa, ráadásul le is maradtam róla, mert a sok teendőm miatt nem jutottam el a La Store-ba, az exkluzív sajtóeseményre, de ha ellátogattok Lilla oldalára, a sok szép darab között azt is megtaláljátok majd.)

 Szoknya, maxi mellény: Lilla Pápai
Nagy, fonott táska: LAONI
Clutch: Takács Judit
Öv: LAONI
Cipő: Stradivarius
Bőrkabát: Mango
Nyaklánc: Camaieau
Top: Tezenis


Marcella