Featured Posts

a
View Post
15 Júl

A leggings tényleg nem nadrág

Úgy akartam kezdeni, hogy egyszer s mindenkorra tisztázzuk azt, hogy a leggings nem nadrág, de a tapasztalat azt mutatja, hogy valamiért ez az információ nem jut el mindenkihez. Annak idején az, hogy nem viselünk csíkosat pöttyössel, az beégett mindenki tudatába, de az, hogy a leggings nem helyettesíti a nadrágot, erre valahogy képtelen.

A tökéletes alakú lányok számára sem nadrág a leggings, de figyelve a street fashiont, megállapítható, hogy több nem tökéletes alakú leggingset viselő lányt látni, mint olyat, akin esetleg még tényleg jól is nézne ki egy ilyen a férfiak legnagyobb örömére, de még egyszer mondom: számukra sem alternatíva a nadrág helyett.

A LEGGINGS TÉNYLEG NEM NADRÁG!

…. ahogy a bugyi nem short, vagy a melltartó nem póló. Hol az összefüggés? Ott, hogy nem indulunk el egy szál bugyiban otthonról, mert tudjuk, hogy bár ugyanoda húzzuk fel, mint a rövid nadrágot, az attól még nem válik azzá.

A leggings miért nem nadrág?

Ha nem elég az az érv, hogy “mert nem az”, akkor nézzük meg, hány sebből vérezhet egy leggings (mint nadrág).

 

… és akkor lássuk, hogy a fenti rajzocska hogyan kel életre a valóságban – mert sajnos egészen sokszor kel életre.

Átlátszó (nézd csak meg a bal oldali fotót, látod a leggings címkéjét is), és láttatja a a fenék formáját, mutatja a bőrhibákat (pl. ödémás narancsbőr). Úgy mégis, melyik oldalit találod vonzónak?

A leggings nem csak hátulról tud zavarbaejtően kellemetlen lenni, hanem bizony elölről is. Bal oldalon fáradt meggyszínben egyébként Mariah Carey mutatja azt, amire nem hiszem, hogy sokan kíváncsiak.

Kiemeli az alakot. A nem jó alakot is. Nem két lábon járó önkéntes biológiai szemléltető babák vagyunk: a biológia maradjon a biosz órán, esetleg a YouTube-on, vagy a négy fal között.

A fentiekkel nem azt mondom, hogy ne viseljünk leggingset. Viselhetünk, de úgy, hogy az ízlésesen és stílusosan mutasson rajtunk. A tunika, a póló, az ing mindig legalább mini hosszig (ha mini szoknyát vennénk fel, addig érne) takarjon. Természetesen vegyük figyelembe alkati adottságainkat, és ha nem előnyös a leggings még így sem, akkor keressünk más megoldást – például nadrágot.

Utóirat: A leggingset ne viseljük rövid szoknyával vagy shorttal sem, mert egyszerűen nem.néz.ki.jól.

***
Marcella