Featured Posts

a
View Post
12 jún

Mellbevágó problémák I. rész

Úgy tapasztalom, azért nem sok olyan nő van, aki mindenféle gátlás, téves (?) gondolat, sérült énkép nélkül veti bele magát a habokba, vagy csobban egyet az úszómedencében. Fürdőruhája mindenkinek van, de nem mindenki szereti viselni. Igazságtalan a kialakult helyzet, hiszen strandra lépés előtt a férfiak még akkor is magabiztosak, ha alakjuk nagggyon (!) messze áll a női magazinok retusált férfiideáljaitól. Bezzeg mi nők! Bikiniben legtöbbször azoknak is van valami baja, akiknek amúgy nem lenne.

Két fő kérdés van, alaktól függetlenül: milyen legyen a fürdőruha melltartó (1) és alsó (2) része, hogy minél optimálisabban emelje ki erősségünket, és rejtse el gyengeségeinket. A melltartók tervezésekor valamivel több a lehetőség az optikai csalásokra, és ezzel szerencsére sok tervező él is. Akinek kicsi, azt szeretné, ha nagyobbnak, teltebbnek tűnne, akinek nagy, azt szeretné, ha kicsit elterelhetné róla a fókuszt, a középutasok pedig elégedettek és boldogok. Ebben az írásban megmutatom, hogyan tudnak csalni optikailag azok, akiknek kisebb a cickójuk, jövő héten pedig hozok példát arra, hogy mi a helyzet a nagymellű nők melltartóválasztásával kapcsolatban.

Mielőtt azonban rátérnék a fazonokra, mutatom, hogy milyet NE válassz, bármilyen is legyen az alakod!

Milyen legyen a fürdőruhád felső része, ha kicsi a melled? 

Segítenek a minták, a színek és a fazonok!

A bal oldali képen a csavarás révén a két markáns, elütő szín játéka, míg a jobb oldalin a vízszintes csíkok, valamint a csíkok domború játéka zavarja meg a szemet.       
Az egyrészes fürdőruhák is lehetnek játékosak: a bal oldalin a felsőrészen dupla, ráadásul redőzött áthajtást látsz, míg a jobb oldalinak a fazonja abszolút növeli a bugyi feletti részt (teszem hozzá, ez alá akár pánt nélküli melltartót is vehetsz).

Mindenféle plusz anyag, ami rákerül a melltartó részre, jótékony hatású. Ez lehet pompom, gyöngy, kövecskék, vagy bármilyen textil.


Trapéz melltartó: ebben az esetben a melltartó rész kapott egy trapéz alakú szoknyácskát, amely eláll a testtől, optikailag így növeli a látványt.


A fodrok vagy már eleve rajta vannak a fürdőruhán, vagy DIY (Do it yourself!) te is felrakhatod őket egy varrónő segítségével. Rakhatod bárhová, és készülhet teljesen más színű, vagy mintájú anyagból is, mint amilyen az alapdarabod.


A rojtos fürdőruhák most kedveltek, hasonló a helyzet velük, mint a trapéz bikinikkel. Az aszimmetrikus megoldás szintén jó megoldás lehet, hiszen nagyon szépen, kreatívan öleli át a mellkast.

geo4

***
Marcella