Featured Posts

a
View Post
8 máj

Keret az arcodhoz: a klasszikus gallér

Legutóbb arról írtam, hogy hogyan válasszunk, ha blúzt szeretnék vásárolni. Most sorra veszem, hogy milyen típusú gallérok vannak (rengeteg, úgyhogy csak a legkedveltebbeket mutatom be), és kiderül, kinek melyik áll jól igazán. Az sem utolsó szempont, hogy a gallér formája határozza meg az ing/blúz stílusát, úgyhogy ezzel is tisztába kerülünk.

Először külön-külön veszem a típusokat, aztán a végén írok majd egy összefoglalót, hogy lássuk, rengeteg megoldás létezik.

Gallértöri

Eredetileg különálló darab volt, és külön is kellett a ruhához csatolni. Abból a szempontból volt szerencsés ez a helyzet, hogy külön lehetett mosni – akkoriban ugyanis (19. századig) az inget még igencsak ritkán mosták. Ennek a múltnak a reinkarnációja a tavaly, de még kicsit idén is divatos olyan kiegészítők megjelenése, amelyek ugyan nem ilyen klasszikus gallérok, de azok utánzatai.

Típus 1. – KLASSZIKUS

Mindenki ismeri, mindenki szereti, valójában mindenkinek jól áll. Viselhetjük begombolva (ilyenkor  figyelni kell a nyakunk körméretére, hogy ne érezzük úgy, valaki egész nap foJtogat minket), de 1-2 felső gombot kigombolva hagyva is.

Milyen? 

Karakteres, merev darab, geometrikusan határozott forma, klasszikus viselet, némi szigorral: semmi romantika, semmi lágyság. Tökéletes választás üzletasszonyoknak, irodistáknak, kommunikátoroknak, klasszikus értékeket képviselőknek.

Mire figyeljünk? 

1.) Minden felvétel előtt ellenőrizd, hogy a gallér belülről nem piszkos-e? Lehet, hogy egy-egy inget felvennél úgy, hogy nem frissen mosott, mert csak pár órát voltál benne korábban, nem izzadtál bele, nem gyűrődött össze, de vess egy pillantást a gallérra is, főleg a belső részre, ami a nyakaddal érintkezik.
2.) Ha szükséges, vasald ki a gallért kellő körültekintéssel. Az van a legközelebb az arcodhoz, az ad neki keretet, mindenki szemügyre fogja venni.
3.) Vásárláskor figyelj arra, hogy ha kigombolva szeretnéd majd viselni a felsőd, akkor a gallérnak legyen tartása! A tartás nélküli gallér kigombolva nagyon pongyola kinézetet tud kölcsönözni. Ez alól van kivétel: ha az ing/blúz anyaga eleve puhább, akkor nyilván nem lesz tartása a gallérnak sem, tehát nem elvárás, hogy álljon.
4.) Nem kell nyakig begombolnod, és azt a látszatot kelteni, hogy nem tudsz elszakadni egy lányiskola szigorú fegyelmétől. Gombolj ki nyugodtan egy, vagy két gombot, de figyelj arra, hogy a fehérneműd még ne látszódjon ki – akkor semmi esetre se, ha munkahelyre, vagy tárgyalásra veszed fel. Szexis tud lenni a kivillanó kis csipke, de van olyan környezet, ahol inkább hat közönségesnek, mint finoman pikánsnak.


Marcella