Featured Posts

a
View Post
8 máj

Bemutatkozott a S.T. Dupont MiniJET öngyújtó kollekciója

Nem olyan régen a S.T. Dupont blogger reggelijére voltam hivatalos, ami már önmagában is egy exkluzív esemény. Az Andrássy út elején található kis flagship üzlet szolid ékkőként simul bele az igazi (!) magyar fashion streetbe. A reggeli franciás volt, azaz macaron, amit én személy szerint ki nem állhatok – egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy ezeket az ételidegen színű gombocskákat a számba vegyem. A pezsgővel sem tudtam mit kezdeni, hiszen autóval voltam, de legalább információt kaptam eleget, és egy gyönyörű tulipánt búcsúképpen.

A márkáról egy picit később, sőt, talán inkább egy másik bejegyzésben – ezt az oldalt most inkább a miniknek szentelem.

A sajtótájékoztató apropója az volt, hogy a S.T. Dupont MiniJET néven a már korábban is létező, letisztult és sportos vonalvezetése okán közkedvelt JET-öngyújtóvonalát újította meg a brand, és adott neki vibráló és kirobbanó színpalettát. Az üde és modern darabokat méretük és színeik divatos ékszerekkel teszik hasonlatossá, amelyekből nemcsak egyszínűt, de tigris-, párduc-, vagy zebramintásat, de Karl Lagerfeld portréjának sziluettjével megnyomott gyújtót is lehet kapni, fekete, fehér és ezüst árnyalatokban.

Egyedülálló ergonómiájának köszönhetően a MiniJET teljesen gyerek- illetve balesetveszély-biztos darab, csakis vertikális helyzetben lehet előcsalogatni a maximálisan 13 cm-re állítható szúrólángot a réz és cink ötvözetéből készült, úgynevezett Dupont-lakkal borított, egyedileg számozott öngyújtótestből.

Bár nem dohányzom, mégis elfogott a vágy, hogy magaménak tudjak egy ilyen kis darabot, és sétálva a napos Andrássyn rágyújtsak egy vékony szál cigarettára. Ha közben valahogy az éterből Edit Piaf énekelt volna, talán még így is teszek.