Featured Posts

a
View Post
11 Már

A bátor kiegészítő – a díszzsebkendő

Az a szabály, hogy nincs szabály

A díszzsebkendő viselése a mai napig hordoz magában egy olyan esszenciális töltetet, ami a klasszikus gentleman világát idézi – sokszor modern köntösben.

Sok férfi nem veszi a fáradtságot, hogy betűzzön egy díszzsebkendőt, holott rengeteget ad hozzá az aznapi megjelenésünkhöz. Ha nem a fáradtság az, ami gátol, akkor sokszor a bizonytalanság, hogy vajon illik-e a kiegészítő a szettünkhöz, vagy sem.

Van egy jó hírem!, ami ugyanakkor rossz is lehet: nincsenek különösebb szabályok abban a tekintetben, hogy milyen anyagú és mintájú díszzsebkendőt kell (nem kell) választanunk. Hogy nincs szabály, az azért jó, mert nincs mi ellen véteni, ellenben pont azért rossz, mert nincs  is mihez igazodni.

Na jó, egy szabályt mégis találtunk

Egy szabály azért talán mégis van, és ebben a legtöbb stílustanácsadó egyetért: kerüljük a kompakt, előre, szettben gyártott összeállításokat. Ne vegyünk se magunknak, se ajándékba olyan nyakkendőt, ami mellé annak anyagából készítettek díszzsebkendőt. Ha mégis ilyet kapunk, szedjük őket szét, hogy még véletlenül se jusson eszünkbe együtt viselni őket.

Szabály (kivéve egyet) nincs, de jó ízlés (ugye?!) van

A minták, anyagok keverése az egyéni ízléstől függ, a lényeg, hogy jól nézzen ki a nyakkendő és a díszzsebkendő együtt, és az egész megjelenés harmonikus legyen. A díszzsebkendő adjon hozzá a megjelenéshez, ne elvegyen belőle. Igazíthatod a díszzsebkendő színét a zoknid, az inged vagy a nyakkendőd színéhez. Ugyanez igaz lehet a mintákra is, de itt az igazítás jelentheti azt is, hogy ha csíkos az inged, akkor ahhoz (pont, hogy!) pöttyös kendőt választasz. Úgy, hogy nincs követendő minta, picit nehéz a döntés, de legalább van számos inspiráció, például itt:

ketto

egy

 

***
MARCELLA