Featured Posts

a
View Post
21 feb

PANDORA – ékszerbe zárt értékek

A héten a PANDORA sajtótájékoztatójára voltam hivatalos. Eddig azt hittem, hogy haragszik rám a márka, amiért folyton csak sajtóanyagot küld, de soha, semmilyen meghívót – hát tegnap kiderült, hogy nem, nem haragszanak rám, csupán eddig nem volt sajtótájékoztatójuk. Az első, mostani zártkörű eseményen nagyon profin prezentálta a márka rendhagyó koncepciójával készült ESSENCE, illetve az új tavaszi kollekciót.

PANDORA-Essence-21

Megmondom őszintén, hogy nem szeretem azt a charm-őrületet, ami a “charmos” márkák itthoni megjelenése óta futótűzként terjed, de az Essence kollekcióval most egy picit más álláspontra helyezkedem. A koncepció szerint az ESSENCE kollekció a nők számára legfontosabb értékeket a márkára jellemző letisztult és nőies stílusban fejezi ki. 

A kérdés, amit a kollekció tervezésekor feltettek, az az volt, hogy mi motiválja a nőket? Mi az a belső érték, amely tereli és kíséri őket egy életen keresztül, mi az, amire támaszkodhatnak, amikor csapkodnak felettük a hullámok, mi az az örökség, amit szeretnének átadni önmagukból? A dán ékszermárka képviselői 7500 Pandora Club-tagtól kérdezték meg, hogy melyek a legfontosabb értékek az életükben, majd a válaszokból kialakított sorrend alapján választották ki azt a 24 értéket, melyeket a kollekció egyedi charmjai képviselnek.

A sajtótájékoztatón nekünk is ez volt a feladatunk: értékeket tartalmazó mágnestáblácskák közül kellett kiválasztani azt az egyetlen értéket, ami számunkra a legfontosabb. A táblácskákat felraktuk egy mágnesfalra, és rögtön kiderült, hogy ott, a mi közegünkben mely értékek a legfontosabbak. A legtöbben a BOLDOGSÁGOT választották, de sokan voksoltak a SZERELEM és az ÖRÖM fogalmakra is. Az én szavam (értékem) egyedül ácsorgott a többi között, és az nem más volt, mint az EGYENSÚLY. (Egyébként a HARMÓNIA szót kerestem, de az nem szerepelt a listában.)

pandora

A feladat végén az a kellemes meglepetés várt ránk, hogy válasszuk ki azt a charmot, amelyet szívesen viselnénk, és a kollekció megjelenése előtt a PANDORA mindenkit megajándékoz egy logóval gravírozott és biztonsági zárral ellátott Essence Collection karkötővel (ez más, mint az “alap karkötő”), és az adott charmmal. Az egyensúlyhoz tartozó charm először tetszett, szürke volt, homogén, de a választás végül egy fekete charmra (ERŐ) esett.

A kézzel megmunkált nemesfémből és gyógyhatásúnak tulajdonított ásványokból készült charmok mindegyike egy-egy személyes értéket közvetít. Az egyedi charmok kialakításakor használt minőségi anyagokra (mint a cirkónia vagy a muránói üveg) nem csupán szépségük alapján esett a választás, hanem történelmi múltjuk és az általuk képviselt értékek figyelembevételével is. Az alapot adó sterling ezüst letisztult megjelenésének és visszatükröző tulajdonságának köszönhetően a szorosan kapcsolódik a spiritualitáshoz és a nőiességhez.

A Pandora az ESSENCE kollekció megtestesítésére 8, a maga nemében különleges hölgyet kért fel nagykövetnek, akik életvitelükkel, értékrendjükkel másokat is arra ösztönöznek, hogy az általuk helyesnek vélt úton járjanak.


Kifinomult tavaszi ékszerek

Megtekinthettük a tavaszi kollekciót is, melynek fő motívumai az évszakra jellemző virágok, mint a százszorszép, valamint a törékeny pillangó. Ezek a szimbólumok cirkóniával díszített pavé ékszereken, áttört mintás charmokon, fülbevalókon, gyűrűkön és medálokon is visszaköszönnek. A kifinomult és nőies új darabok színvilága a tavasz könnyedségét adja vissza, az ékszereket a lágy pasztellszínek, valamint a lila és a rózsaszín árnyalatai jellemzik.

Az ESSENCE Collection és a tavaszi kollekció darabjai március közepétől vásárolhatók meg a PANDORA márkaüzletekben és a hivatalos viszonteladóknál.


Marcella